9.4.09

Schuldeloos genieten




Soms moet het machtig zijn, en vol kaas, room en boter.

Soms heb je geen zin na te denken over vitaminen en vezels en calorieën.

Soms wil je gewoon zoiets eten. Zonder schuldgevoel: simpel genieten.

Pasta met prei en kaassaus en paprika kip
voor 2 personen, met een restje voor de volgende dag

100 gram kleine pasta
250 gram prei (schoongemaakt gewicht) in dunne ringen
40 gram boter
1 eetlepel bloem
250 ml volle melk
2 flinke scheppen mascarpone
1 volle eetlepel pittige mosterd
100 gram geraspte kaas (mag de goedkope ordinaire supermarkt variant zijn - ik gebruikte geraspte belegen)
peper, zout
200 gram kipfilet, in reepjes
2 eetlepels bloem
1/2 eetlepel gerookte paprika poeder
een snufje gedroogde tijm
boter en olie om te bakken


Verhit de oven voor op 200 C.

Smelt de helft van de boter in een pannetje. Doe de prei erbij, doe het deksel op de pan en stoof op laag vuur ca. 20 minuten tot de prei zijdezacht is (vooral niet bruin laten worden).

Maak in een ander pannetje een dunne bechamel van de rest van de boter, de bloem en de melk. Roer de mascarpone erdoor, de mosterd en peper en zout.

Kook de pasta beetgaar.

Schep de pasta bij de prei, schep dan de kaassaus erdoor. Doe de pasta/kaasmassa over in een ovenschaal en zet deze zo´n 10 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de saus begint te bubbelen). Strooi de rest van de kaas erover en zet nog even onder de grill, tot het een mooi goudbruin korstje heeft.

Maak intussen de kip: meng in een diep bord bloem, peper en zout, gerookte paprikapoeder en tijm. Wentel de stukjes kip door dit bloemmengsel. Verhit een eetlepel olie en een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de stukjes met bloem bestoven kip, al omscheppend, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Neem de gegratineerde pasta uit de oven. Schep de kip er bovenop, garneer eventueel met wat peterselie, serveer.

En geniet.

Ongeremd.

1 comment:

wil said...

Gisteren klaargemaakt deze heerlijke schotel.
Het was echt genieten!!!
Mijn man zei: deze houden we erin!!!! Dat wil wat zeggen.
Bedankt voor het heerlijke schuldeloos recept.