1.8.11

Noedels, 8 x 3 = 24




Ergens voor gevraagd worden is (meestal) leuk, maar uitgenodigd worden om maandelijks in mijn favoriete Amsterdamse toko met 1 van de leukste tokokenners van Nederland en nog een paar andere enthousiastelingen Oosterse ingredienten te proeven? Zo'n verzoek komt niet elke dag. Vorige week was de aftrap van het Tokowijzer/Dun Yong testpanel: een team van zo'n 6 personen komt bij elkaar om verschillende versies van een bepaald product te proeven (zo was het tenminste de eerste keer: wat er volgende keer gaat gebeuren is ook voor mij nog een verrassing).



Op 27 juli was de hoofdrol voor tarwenoedels. Hoe smaken ze gewoon, naturel gekookt, hoe smaken ze in een noedelsoep, en hoe houden ze zich als ze verwerkt worden in een roerbakgerecht? Acht verschillende noedels, 3 bereidingswijzen, dus 24 bakjes noedels om te proeven. Gelukkig ben ik niet op een koolhydraatloos dieet (en gelukkig ben ik heel erg dol op noedels).



We proefden blind (dat wil zeggen dat we de verpakkingen niet zagen en ook niet wisten wat de noedels kostten). Sommige noedels bleken "naturel" heel anders te smaken dan in de soep en roerbak die kokkin Miya in de keuken van Dun Yong voor ons klaarmaakte. We namen het proeven erg serieus, net als het berekenen van het eindresultaat. Nieuwsgierig naar welke noedels als winnaar naar voren kwamen? Het complete testresultaat kun je nalezen op Tokowijzer.



Ik ben vooral blij dat ik volgende maand alweer mag aantreden voor een avond proeven en gezelligheid. Bedankt Alice en Dun Yong!

No comments: